Od 20. 4. 2020 dochází k uvolňování opatření

20.04.2020

OTEVŘENO

pondělí a středa: 8:00 - 12:00 a 13:00 – 17:00 hod.

 

Jednání na úřadech ve dvoumetrové vzdálenosti

K běžnému provozu se vracejí úřady. Zaměstnanci i veřejnost však musejí v budovách úřadů dodržovat přísné hygienické podmínky a minimalizovat osobní kontakt. Ministerstvo vnitra na občany apelovalo, aby upřednostnili možnost kontaktovat úředníky telefonem, e-mailem nebo datovou schránkou.

 

Při osobním styku musí úředník a klient udržovat nejméně dvoumetrovou vzdálenost. Všichni musí používat roušky. Jejich sejmutí je přípustné při fotografování nebo v případech, kdy je nutné člověka identifikovat.

 

Úřady doporučují, aby si lidé před případnou návštěvou zatelefonovali, aby zjistili, zda se opravdu musí dostavit. Na některé z nich se dokonce lidé bez telefonického objednání nedostanou. V prostorách úřadů pak musí návštěvníci dodržovat bezpečnostní nařízení.

 

Úřady také musejí přijmout opatření proti tomu, aby se lidé shlukovali na chodbách nebo seděli bezprostředně vedle sebe. U vstupů do budov i do klientských zón musí být k dispozici dezinfekce. Pravidelně dezinfikovat mají úřady také kliky, tlačítka výtahů nebo zábradlí.

 

Ministerstvo vnitra doporučilo obecním úřadům, aby lidem umožnily dálkové nahlížení do spisů namísto osobního - tedy aby jim na jejich žádost zaslali potřebné dokumenty.